Svi koji plaću primaju iz budžeta FBiH dobit će novčanu pomoć od 1.260 KM

Vijesti 21. dec 202309:39 0 komentara

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku kojom će svi oni koji primaju plaću iz budžeta Federacije BiH dobiti jednokratnu novčanu pomoć od po 1.260 KM.

Ovom odlukom se propisuje da se iz Budžeta FBiH izdvajaju sredstva u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima organa uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Jedinstvenog računa Budžeta FBiH, isključujući izabrane dužnosnike i nosioce izvršnih funkcija.

Također, Odlukom je propisano da će se isplata sredstava izvršiti u skladu sa Uredbom o isplati pomoći od strane poslodavca u visini od 1.260 KM po zaposleniku, a pravo na isplatu jednokratne pomoći ostvaruju zaposlenici, koji su bili u radnom odnosu u momentu stupanja na snagu ove odluke.

Poslodavci u FBiH koji se odluče isplatiti novčanu pomoć radnicima, mogu to učiniti do juna 2024. godine u tranšama, a u najvišem iznosu od 2.520 KM. Na ovaj iznos biće oslobođeni poreza.

Ova vijest je izmijenjena u odnosu na prvobitnu verziju u kojoj se navodilo da će zaposlenici organa uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Jedinstvenog računa Budžeta FBiH dobiti 2.520 KM jednokratne pomoći.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!