Švicarski gigant gradi pogon u BiH, proizvodit će napredne uređaje

Ekonomija 20. maj 202421:00 0 komentara
Ergosana

Nova velika investicija stiže u Bosnu i Hercegovinu, i to u manje razvijen kraj

Tomislavgrad se priprema za dolazak renomirane švicarske poslovne grupacije Schiller, koja će uskoro otvoriti svoj pogon pod nazivom Ergosana d.o.o.

Na oko 8.000 kvadratnih metara pogon će biti specijaliziran za proizvodnju medicinskih ergometara i drugih uređaja, pridonoseći tako razvoju industrijskih kapaciteta, a što je osobito rijetkost, specijalizirane medicinske industrije u ovoj regiji.

Ovo je također najava novih, nadamo se boljih vremena, koja će privući mlade ljude željne znanja i napredovanja da ostanu u svom domu, a da rade u pogonima za proizvodnju za svjetsku medicinsku industriju.

Korporativna grupacija Schiller, koju je 1974. godine osnovao Alfred Eugen Schiller, kao samostalan obrt u vlastitom stanu, danas je izrasla u firmu s 1.500 zaposlenih, 30 podružnica i globalnom distribucijskom mrežom.

Naročita čast je odluka o osnivanju ove podružnice u BiH u godini kada se obilježava 50 godina postojanja firme Schiller. Zahvaljujući predanom radu kroz dugi niz godina razvijeni su brojni medicinski uređaji osobito bitni u područjima bolesti srca, pluća, ali i u hitnim stanjima, kada su potrebni uređaji – defibrilatori koji spašavaju ljudske živote.

Sami proizvodi predstavljaju vrh medicinske tehnologije, te su uz kvalitetu proizvodnje, uređaji koji su želja mnogih medicinskih ustanova u svijetu.

Potrebno iskustvo i znanje za razvoj ovakvog projekta donio je voditelj projekta Mirko Gadža. Godinama radeći u firmi Schiller AG, osobito kao voditelj poslovanja u sektoru razvoja i proizvodnje, stekao je potrebno znanje i vještine neophodne za razvoj ovakvog zahtjevnog projekta, a što je bio jedan od glavnih uvjeta za donošenje ovakve odluke o otvaranju pogona u Tomislavgradu.

Trenutno se intenzivno radi na modernoj obnovi zgrade gdje će biti sjedište Ergosana d.o.o., pri čemu će se posebna pažnja posvetiti arhitektonskim detaljima, kako bi pogon bio funkcionalan i estetski privlačan, ali također i energetski efikasan, te ISO 13485 certificiran, za proizvodnju medicinskih uređaja po svjetskim standardima.

Uz proizvodnju, u Tomislavgradu će djelovati i odjel za razvoj, upravljanje kvalitetom, servis i odjel za marketing, što će dodatno unaprijediti poslovne operacije, te doprinijeti razvoju novih inovativnih proizvoda, izvijestio je Tomislavcity.

Projekt Ergosana d.o.o. u Tomislavgradu otvoriti će nova radna mjesta, pružajući priliku lokalnim stanovnicima da se pridruže ovom dinamičnom timu, nauče stručne vještine, te doprinesu početku razvoja medicinske industrije u regiji.

Početkom 2025. godine planiran je završetak svih pripremnih radnji i otvaranje pogona Ergosana d.o.o. u Tomislavgradu. Schiller ovom investicijom učinio je značajan iskorak za lokalnu zajednicu, pružajući mogućnost zaposlenja mladih ljudi, te ostanka istih u svojoj domovini.

Također, ovim korakom, Schiller pokazuje svoje povjerenje u potencijal Tomislavgrada i šire regije, dok lokalna zajednica s nestrpljenjem iščekuje početak proizvodnje i nove prilike koje će ona donijeti.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!