Tačka na 7: Ko je kriv za katastrofu – priroda ili kriminal opečatiran alavom vlasti?

Vijesti 12. okt 202415:03 0 komentara
N1

Da li će najveća kataklizma, najveća tragedija, koju ni najstariji u Bosni i Hercegovini ne pamte, za 15-tak dana biti zaboravljena ? 'Fantomski' kamenolom, 'skupe' dozvole za koncesije na svakom pedlju ove države. 'Zašto se prvu noć nije reagovalo ?', pitanje je koje muči građane ove države i danas. Šta je tajna, koju skriva BiH ?, otkrivaju stručnjaci.

Šokirala je javnost rečenica da su Jablaničani dobro znali kako su ‘zvaničnici od kamenoloma pravlili vikendice’ ! A taj kamenolom je građanima sad ‘ došao glave’.

Bez osumnjičenih ikada , a kamo li onih u zatvorskim ćelijama. Bilo koga od onih, koji se bave mutnim, kriminalnim radnjama. Pod zaštitom moćnika. Novac krivdu i pravdu može kupit’, ali ne i ljudski život.
Pitamo li onda džaba – ko je odgovoran za izgubljene živote u nezapamćenim poplavama?

Najveća tragedija porodice Imamović iz Donje Jablanice. Devet članova izgubili. Majka Amra skočila u hladnu vodu. Plivajući spasila sina. Iz Buturović polja prisjećanja na borbe za život. Najpotresnije priče. Nemaju kraja. Kao ni broj žrtava, koje se pronalaze iz dan u dan.

Apokalipsa u selima kod Fojnice i Jablanice ostavila je neizbrisiv trag. Čudo- spaseni životi.

Šta se sve dešavalo u noći katastrofe ? U desetinama zabačenih sela. To i ne znamo! Kako su preživjeli, spasavali jedni druge, porodice, komšije, gubili imovinu? Te prve noći bili su sami !

Sve saznajte u Tački na 7. Sutra ujutro od 9:00 časova ili poslijepodne od 17:15 h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!