Tanja Fajon se sastala sa članovima Predsjedništva BiH

Vijesti 13. jan 202311:55 0 komentara
F.Z./N1

Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon sastala se sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine u skloPu njene zvanične posjete ovoj državi.

U zgradi Predsjedništva BiH dočekala su je sva tri člana – predsjedavajuća Željka Cvijanović (SNSD), zatim i članovi Željko Komšić (DF) i Denis Bećirović (SDP).

Fajon će s njima održati sastanak u radnom salonu, a ranije se sastala sa ministrica vanjskih poslova BiH Biserom Turković s kojom je, između ostalog, razgovarala o evropskom putu BiH, ali i ruskom utjecaju za kojeg su se obje usaglasile da su to aktivnosti koje vode u destrukciju BiH. Razgovarale su i o bilateralnim odnosima, reformama koje BiH mora provesti te kandidatskom statusu ove zemlje što naslućuje da bi ova tema mogla biti i centar sastanka sa članovima Predsjedništva BiH.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Kako je ranije najavio Fakultet političkih nauka u Sarajevu, ministrica Fajon će danas na tom fakultetu održati predavanje o novoj fazi eurointegracija Bosne i Hercegovine i izazovima na tom putu.

Ministrici vanjskih poslova Republike Slovenije Tanji Fajon danas će biti biće uručeno priznanje Zlatna medalja Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića.

Također, iz Gradske uprave Sarajeva su danas saopćili da će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sutra biti domaćica Fajon u obilasku starog diejla grada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!