Trenutno nema snijega: Magoda traži duži raspust za dječije zimske radosti

Vijesti 04. jan 202310:04 2 komentara
N1

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda uputio je zastupničku inicijativu prema Skupštini KS da se prolongira početak nastave u školama.

Magoda je kao razlog produženja zimskog raspusta naveo to da učenici u KS mogu uživati u zimskim sportovima i aktivnostima na planinama.

S obzirom na to da snijega na planinama još nema i da su trenutno natprosječno visoke temperature za ovo doba godine, pretpostavlja se da je Magoda mislio na to da će bijeli pokrivač nešto kasnije ovog mjeseca napokon obradovati sve ljubitelje zimskih sportova.

Moguće je da će to biti i ranije ako se obistine prognoze meteorologa Igora Kovačića koji je jučer za N1 kazao da bi iza 10. januara moglo doći do prolaznog zahlađenja i snijega na planinama.

Meteorolog otkrio kada dolazi “prava zima”

Ispod Magodine objave na Twitteru o ovoj inicijativi nizali su se komentari u kojima su mnogi izrazili negodovanje navodeći da djeca mogu skijati i tokom vikenda kao i to da mnogi roditelji nemaju novca da finansiraju taj zimski sport.

Također, mnogi su savjetovali da se ne produžava raspust jer će onda djeca ljeti morati nadoknaditi izgubljeno navodeći da na skijanje mogu otići u školskom aranžmanu.

Drugi, ipak, smatraju da je za ovu inicijativu “zaslužan” lobi škola za skijanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare