Trivić zabrinuta za finansije RS: Kao da žedan čovjek želi da utoli žeđ morskom vodom

Vijesti 03. nov 202312:41 0 komentara
N1

Likvidnost budžeta Republike Srpske je ugrožena, tvrdi predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić. Kaže da se dnevno Republika Srpska zadužuje za više od tri miliona.

“RS ima problem sa zaduživanjem. Po prvi put vam kažem otvoreno da smo ušli u spiralu zaduživanja koja se neće riješiti kako oni misle da stare dugove plaćaju novim kreditima. To je kao da žedan čovjek pokušava da utoli žeđ morskom vodom. Kratkoročno utoli žeđ, dugoročno – čovjek umire. Dva puta smo zaduženija od FBiH”, zabrinuta je Trivićeva.

Strane investicije su na nivou statističke greške, rekla je Trivić, dodavši kako nema novih investicija. Po njoj je za sve to odgovorna politika tenzija, konflikta i secesije.

“Banalni su primjeri da vam ukidaju sajtove. Mislite da jedna zajednica može da živi da se zatvori. Manje zemlje kao mi su više otvorene, jer nemaju dovoljno resursa same za sebe. Ni Rusija ni SAD nisu autrakične”, pomenula je Trivićka riječ koju je u javni prostor pustio ministar u Vladi RS Željko Budimir.

Nakon pitanja novinara ona se osvrnula na izvještaj Christiana Schmidta pred Savjetom bezbjednosti UN-a.

“To što se i u izvještaju govori o finansijama RS ne znači da smo Schmidt i ja na istoj liniji. To je fakat. Republika Srpska je sve izolovanija. Nije Schmidt ništa rekao što ne govori ovdje. Poštujem zaključke NSRS da nije izabran po procedurama. Ako je turista ne znam da turisti imaju ovezbjeđenje. Ne možete se praviti da on nije ovdje”, rekla je.

Ona se osvrnula i na politiku Željka Komšića i Denisa Bećirovića, sa kojom se ne slaže. Ističe ipak da od njih ništa ne očekuje, za razliku od vlasti RS koji bi trebalo da čuvaju nadležnosti RS, institucije i narod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!