Turbulencije i zabrinjavajući politički koraci se nastavljaju u RS

Vijesti 29. sep 202118:25 0 komentara
N1

Oštre kritike opozicije i danas na sceni zbog učešća vlasti u radu Savjeta ministara, a u isto vrijeme je i ministar DNS-a glasao, dok njegove opozicione kolege iz Narodne skupštine pozivaju na proteste.

“Ostajemo čvrsti pri tome da se radi, ali ne odlučuje na nivou Parlamentarne skupštine, Predsjedništva i Savjeta ministra”, izjavio je šef SNSD-a Milorad Dodik neposredno prije vijesti da je Savjet ministara jednoglasno izglasao odluku o privremenom finansiranju institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine.

“Uz crveno odijelo ide crveni fes i pjesmica cven fesić nano, joj nanice, koji sad u sebi pjeva Tegeltija koji kaže dobro sam prošao nije Šmit puno naružio. Vaše kapitulacije i poniženja će ući u istoriju srpskog naroda”, kazao je Nebojša Vukanović, narodni poslanik sa Liste za pravdu i red.

Iz SNSD-a poručuju zaključci Narodne skupštine nisu prekršeni jer se postupilo u interesima Republike Srpske.

“Apsolutno je ona opravdana jer moramo nekad gledati i efekte i negativne posljedice po ljude, po egzistenciju i po njihove kućne budžete”, kazao je Srđan Mazalica, SNSD.

Ranije su predstavnici vlasti govorili da će se više od 20 miliona izdvojiti iz budžeta Republike Srpske za plate zaposlenih u državnim institucijama koji dolaze iz ovog entiteta.

“Ja radi Republike Srpske i naroda Republike Srpske moram reći ne košta RS 20 miliona, nego Milorad Dodik, on je pogazio te zaključke”, kazala je Jelena Trivić, PDP.

Zbunjujuća je pobuna opozicije, obzirom da je i DNS-ov ministar Miloš Lučić, takođe glasao u Savjetu ministara.

“Građani više ne vjeruju ovoj vladi, građani traže novu vladu”, kazao je Duško Ivić, šef Kluba poslanika DNS-a u NSRS.

U istoj toj vladi je kadar DNS-a je odlučivao godinama. A, nakon gubitka funkcija u redove opozicije je stao i SPS. Predsjednik ove stranke Goran Selak, nekadašnji prvi čovjek KPZ Tunjice, sada poručuje:

“Dosta je više bahaćenja, dosta je više privatizovanja institucija Republike Srpske”.

U vrijeme kada se gaze zaključci Narodne skupštine, a Republiku Srpsku potresa afera kisoenik, opozicija poziva na proteste sa prvim zahtjevom da jedna od komercijalnih televizija uđe u MUX A sistem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!