Tursunović: Treba nam mir, a ne tenzije

Vijesti 10. jul 202312:42

Predsjednik Općinskog vrijeća Opštine Srebrenica Salko Tursunović nije se pojavio danas na Komemorativnoj sjednici u Srebrenici, koju već tri godine bojkotuju Bošnjaci.

“Ovo je bila 16. komemorativna sjednica gdje se odaje počast nevino stradalim žrtvama, gdje su prije 16 godina, prema mom mišljenju, sjedili normalni ljudi u skupštinskoj sali, a koji su donijeli odluku da to bude 10. jula, da odamo počast žrtavma, jer nama treba ovdje da živimo, radimo i surađujemo”, kazao je Tursunović.

Dudić o bojkotu Bošnjaka: Grujičić negira genocid, to je jednostrana politika

Treba nam mir, istaknuo je, a ne trebaju tenzije.

“Poslije ovakvih događanja, stvarno ne znam šta će se dalje dešavati i da li ćemo mi naći zajednički jezik, da li ćemo moći normalno razgovarati, jer ovdje ispada da mi bojkotujemo sve. Prema mom mišljenju, što je normalno i kako treba da se radi, mi nađemo razlog da to bojkotujemo”, kazao je Tursunović.

Almir Dudić iz Kluba Bošnjaka u Skupštini Opštine Srebrenica je rako kako Tursunović nema podršku Kluba Bošnjaka i da nije dobio njihov glas kada je imenovan nakon Smjene Ćamila Durakovića na mjesto predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica i da je Tursunović potpisao poziv sa načelnikom Mladenom Grujuičićem za komemorativnu sjednicu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad