U akciji influensera prikupljeno više od 120.000 KM za onkološke pacijente u TK, kampanja se širi i na druge bolnice u BiH

Vijesti 10. nov 202312:09 0 komentara
Shutterstock/Ilustracija

U okviru kampanje “I ti možeš biti ta osoba!” koju je pokrenula Fondacija tuzlanske zajednice s ciljem prikupljanja sredstava za uređenje onkološkog odjeljenja UKC Tuzla do sada je prikupljeno 124.738,13 KM.

Kako je navedeno na doniraj.ba 2953 donatora doniralo je navedeni iznos za četiri dana. Inače, cilj ove kampanje je da se osiguraju finansijska sredstva u iznosu od 250 hiljada KM.

“Pored nabavke opreme i uređenja onkološkog odjeljenja UKC-a u Tuzli, sva dodatna sredstva preusmjeriti ćemo na unapređenje uslova na onkološkim odjeljenjima na kliničkim centrima u Zenici, Mostaru i Banja Luci. Stoga, pozivamo sve prijatelje i poznanike u zemlji i inostranstvu te predstavnike biznis sektora da pruže podršku u ovoj kampanji. Uređeno okruženje u kojem onkološki pacijenti borave i obezbijeđeno udobno mjesto za sjedenje ili ležanje može značajno smanjiti stres i imati veliki uticaj na sam ishod liječenja”, navedeno je na doniraj.ba,

Podsjećamo, Fondacija tuzlanske zajednice pokrenula je kampanju na inicijativu sugrađanina Mirze Mustafagića, koji je okupio grupu aktivista – influensera iz cijele BiH, a ideja je bila da se obezbijede bolji uslovi za onkološke pacijente na UKC Tuzla.

Ovoj akciji pridružio se i Grad Sarajevo koji je donirao deset hiljada KM.

Pridružio se akciji influensera: Grad Sarajevo donirao 10 hiljada KM za onkološki odjel na UKC Tuzla

Donacije su dali građani Bosne i Hercegovine iz cijelog svijeta. Ukoliko želite dati svoj doprinos detaljne podatke o načinu uplate potražite na stranici doniraj.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!