U Kantonu Sarajevo sve manje razbojništva, značajno smanjen broj i ukradenih vozila

Vijesti 23. aug 202415:54 1 komentar
N1 / F.Z. / Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je zvanične podatke u vezi sa smanjenjem imovinskog kriminala i krađe vozila na ovom području navodeći pritom da se ovaj trend nastavlja.

Prema tome, istaknuto je da je u posljednje četiri godine broj krivičnih djela protiv imovine u KS smanjen za skoro 30 posto.

“Manje je teških krađa, krađa, razbojništava, razbojničkih krađa i sl. U periodu januar – juni 2024. godine, evidentirana su 852 događaja s obilježjem krivičnog djela protiv imovine što je za 23 posto manje u odnosu na isti period prošle godine”, naveli su iz MUP-a KS.

Dodaju i to da je smanjen i broj ukradenih vozila.

“U posljednjih devet godina MUP KS bilježi ogromno smanjenje u broju ukradenih putničkih vozila. U toku 2014. godine na području KS izvršeno je 825 krivičnih djela teških krađa motornih vozila, dok je 2023. godine otuđeno 59 motornih vozila, što predstavlja smanjenje za 92,8 posto”, istakli su.

U periodu januar-juni 2024. godine, kako tvrde, evidentirano je 25 teških krađa motornih vozila što je za 19,4 posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare