U Novom danu o znakovima koji upućuju na srčane probleme

Vijesti 06. nov 202216:06 0 komentara
N1

U Novom danu u ponedjeljak gledajte:

Da li je bosanskohercegovačka diplomatija dezorijentirana u međunarodnim pregovorima? Kakav je utjecaj bosanskohercegovačkih lidera na sticanje kredibilnosti bosanskohercegovačke diplomatije? Kadrovska politika u diplomatsko-konzularnim predstavništvima – teme su o kojim razgovaramo sa Nerkezom Arifhodžićem – karijernim diplomatom, istraživačem, autorom knjige „Diplomatija Bosne i Hercegovine od nezavisnosti do Dejtona“.

U vrijeme pandemije covida bio je vođa covid odjela bolnice American hospital u Istanbulu, sa svojim timom dolazio u BIH kako bi znanje i prakse dijelio sa kolegama. I danas je veza BIH sa svijetom i najboljim liječničkim praksama, dr. Bilgin Sait ovog jutra govori o najnovnijim saznanjima o post covidu i long covidu s kojim se struka suočava.

Pokrenuta istraga o slučajevima nasilja i korupcije u porodilištima ZDK.Tužioci istražuju zlostavljanje majki i trudnica u bolnicama. Dokazi uključuju video zapise i iskaze iz prve ruke desetina žena koje su tokom porođaja ostavljene da vrište u agoniji. Amila Tatarević iz Udruženja Baby steps gošća je ND.

Zdrav, mlad, fizički aktivan i samo se odjednom sruši na ulici ili sportskom terenu, pa se ispostavi da je srce… Nažalost, sve je više ovakvih slučajeva. Kako na vrijeme prepoznati znakove koji upućuju na srčane bolesti kod mladih osoba i šta je najbolje činiti za Novi dan govore specijalistica interne medicine Jasmina Ćorović Kuburović i licencirani sportski trener Almir Maljević.

Vijesti iz sporta donosi Semir Mustafić.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!