U Sarajevu otvorena Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina

Vijesti 10. aug 202316:09 0 komentara
Služba za protokol i press KS

U novoizgrađenom objektu Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina, danas su ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i načelnik općine Centar Srđan Mandić potpisali aneks sporazuma o sufinansiranju projekta izgradnje kojim će biti zatvorena finansijska konstrukcija objekta, nakon čega je objekt zvanično otvoren.

Projekt izgradnje objekta finansirali su Općina Centar, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo finansija, Gradska uprava, a doprinos u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa dali su Ministarstvo pravde i uprave KS, te Zavod za izgradnju KS.

Za izgradnju ovog savremenog objekta do sada je utrošeno 2.935.537 KM. Većinu sredstava je osigurala Općina Centar, dok su dijelom projekt sufinansirali Ministarstvo kulture i sporta sa 500.000 KM, Frederalno ministarstvo finansija sa 100.000, te Grad Sarajevo sa 50.000 KM.

Objekt se nalazi u parku “Kemal Monteno” na lokaciji nekadašnje Austrijske kuće, preko puta naselja Ciglane. Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina igrat će važnu ulogu u očuvanju i promociji kulture, historije, umjetnosti, društvenih aktivnosti, tradicije, ali i različitosti unutar društva, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!