U skupštinskim klupama se citiraju i filmovi: “Inflacija gori, Forto se češlja”

Vijesti 28. dec 202220:03 0 komentara
Screenshot

Svi oni koji prate sjednice Skupštine Kantona Sarajevo navikli su na žustre rasprave zastupnika, neumjesne izjave, citiranja raznih pisaca, pjesnika, predsjednika, a sada su prešli i na filmove. Zastupnik SDA Haris Zahiragić, kritikovao je Vladu KS na čelu sa premijerom Edinom Fortom. Citirao je naziv filma i prilagodio ga svom izlaganju, a reagovala je Vildana Bešlija (Naša stranka) govoreći kolegi kako nije upućen u nadležnosti i da su za ono što je naveo, krive njegove stranačke kolege s nivoa Federacije BiH.

Zahiragić je naveo kako je “50 posto građana KS na rubu egzistencije, a da premijer Forto kaže da nema novca za subvencije za grijanje koje je poskupilo od 30 do 60 posto”.

“Ljudi bi se odrekli grijanja da kupe hljeb”, dodao je.

Onda se obratio predstavnicima većina u KS.

“Vi nama govorite da se vlada još nije imenovala pa se ne bavimo budžetom. Ako niste sposobni raditi više radnji istovremeno, podnesite ostavke. Problemi građana ne trpe vaše političke nesuglasice, dijaloge, programe…  Svaki građanin koji je gladan je naš emanet, svako dijete kojem majka nema da da za užinu jer je plin poskupio za duplo, je naš emanet. To što smo potpuno zaboravili koji je posao zastupnika, što uživamo u međusobnm političkim igricama, i mi nekada učestvujemo, je druga priča. Ali emanet obavljanja dužnosti je na svima nama… Ima film srbijanske produkcije ‘Selo gori, baba se češlja’ – ‘Inflacija gori, Forto se češlja’. Ako Bog da da se začešlja i da ovakvog premijera više nemamo”, kazao je Zahiragić.

Reagovala je Vildana Bešlija.

“Znate li čime se određuje minimalna penzije i da je to na nivou FBiH? Da je osam godina vaš stranački kolega, koji barem jednom sedmično obilazi sudove i brani se za kriminal za koji je optužen – svi to znamo. To je ta vlada koja nije ništa uradila”, kazala je Bešlija.

Cijelu repliku pogledajte u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!