Stanivuković i Višković razgovarali o projektima u Banjaluci

Vijesti 04. mar 202115:03 > 15:31
N1

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, a nakon sastanka, javnosti se obratio Stanivuković koji je rekao kako su pokrenuli mnoge važne teme i za Banjaluku i njene građane kao i za cijelu Republiku Srpsku.

Prva tema sastanka bila je izgradnja centralnog spomen-obilježja za poginule borce Vojske RS. “Želimo to pitanje da riješimo i da se ide u tom pravcu bez odlaganja. Imaću sastanak sa nadležnim ministrom i grad će riješiti kupovinu zemljišta na području između palate i gradske uprave i uvjeren sam da ćemo u toku ove godine to strateški važno pitanje riješiti“, rekao je Stanivuković.

Istakao je i da su razgovarali o socijalnoj karti koja je presudna ako žele da riješe sufinansiranje privatnih vrtića. Naveo je i da je u utorak kolegij Skupštine kada treba da pripremi budžet i da određene stavke numerišu.

Informisao sam predsjednika Vlade RS da Banjaluka može da izdvoji čak i do 100 posto za udžbenike za osnovce“, naveo je.

Razgovarali su i o drugim projektima pojedinačno te su uspjeli da se dogovore oko sportske dvorane Lauš, odnosno da taj projekat sufinansiraju pola Vlada RS, pola grad Banjaluka. Razgovarali su i o strujnom napajanju grada Banjaluke.

Također, kako je poručio Stanivuković, bilo je govora i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Kako je naglasio, moraće da djeluju jedinstveno, zajedno i organizovano te su pozvali sve građane da poštuju mjere.

Banjaluka je najveći grad RS i samim tim ima i najveći broj zaraženih, i u dva, tri dana smo dobili potpuni preokret. Došlo je do opuštanja, ustvari vidjećemo gdje su se desili propusti, vodeći računa o zdravlju i privredi. Predsjednik je dao sugestije na rad Komunalne policije, a rečeno je i da dolaze ljudi izvana i ističe se da je to razlog povećanja broja zaraženih“, rekao je Stanivuković.

Naveo je i da je pojačan rad Komunalne policije, ali da će prihvatiti sugestije. Rekao je i da je sutra sjednica Štaba za vanredne situacije RS.