Union se vratio iz “mrtvih“, Olimpijakos slavio, Gazibegović igrao u pobjedi Sturma

Vijesti 15. feb 202420:52 0 komentara
REUTERS/Johanna Geron

Union Saint-Gilloise i Eintracht Frankfurt su odigrali neriješeno (2:2) u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija. Belgijski klub je gubio poslije deset minuta sa dva gola razlike, ali su uspeli da se vrate rezultatski i sačuvaju šanse za plasman u osminu finala.

Već je posle deset minuta nemački klub vodio 2:0. Prvo je Kaibi pogodio u trećem minutu za vodstvo. Fantastično je po levoj strani probio Nkunku i dodao u sredinu, a Alžirac se našao na pravom mjestu i smjestio loptu u praznu mrežu. U desetom minutu je Kalajdžić povećao rezultat posle klasičnog kontranapada. Strijelac prvog gola, Kaibi je nesebično dodao do potpuno slobodnog napadača pozajmljenog iz Wolvesa, a Kalajdžić je sigurno matirao Lindnera.

REUTERS/Johanna Geron

Union je počeo da napada tek poslije 15 minuta i počeo da daje „znakove života“. Nilson je u 24. minutu mogao da smanji rezultat, ali je njegov udarac glavom prošao malo pored lijeve stative. Škiri je pogrešio u 31. minutu, prepustio je u petercu loptu Amuri koji je dodao do Rasmusena, a napadač domaćih je lako sproveo loptu u mrežu, Saint-Gilloisea je smanjio rezultat. Pokušao je domaćin da izjednači do poluvremena, ali je rezultat ostao aktuelan iz 31. minuta.

Silovito je domaćin nastavio i u drugom poluvremenu, a do prve ozbiljne prilike došao je Nilson u 64. minutu, šutirao je iz voleja, ali je pogodio direktno u Kevina Trappa. Ispaltio se pritisak, pošto je u 68. minutu Nilsson došao do lopte ispred čuvara mreže Eintrachta i postigne izjednačujući gol za veliko oduševljenje domaćih navijača.

Poslije izjednačujućeg pogotka je Vanhute dobio crveni karton za domaćina i to je predstavljalo veliki problem. Do kraja meča je Union spustio ritam i pokušao da zadrži rezultat, što je na kraju i uspio, pa će revanš u Frankfurtu za sedam dana odlučiti ko će u osminu finala Lige konferencija.

Molde je uspio da savlada Legiju (3:2) i teže nego što se očekivalo posle silovitog prvog poluvremena, gdje je domaćin vodio 3:0. Legija se golovima u drugom poluvremenu vratila u dvomeč i imaće priliku da u Poljskoj nadoknadi zaostatak.

Olimpijakos je savladao Ferencvaroš u posljednjim minutima meča golom El Kabija na „Jorgos Karaiskakis“ stadionu i stekao minimalnu prednost pred revanš. Muhamed Bešić je za Ferencvaros ušao u igru u 80. minuti, dok Kenan Kodro i Eldar Ćivić nisu dobili priliku za igru.

Sturm je odbranio domaći teren i ubjedljivo savladao Slovan iz Bratislave rezultatom 4:1. Jusuf Gazibegović je iz igre izašao u 83. minuti susreta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!