Usvojen budžet RS za 2023. godinu

Vijesti 02. nov 202217:26 1 komentar
N1

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Budžet Republike Srpske za 2023. godinu u iznosu od 5,3 milijarde maraka, što predstavlja uvećanje od 873 miliona, odnosno 19,4 odsto u odnosu na Drugi rebalans Budžeta za 2022. godinu.

U obrazloženju je navedeno da se usvajanje Budžeta Republike Srpske za 2023. godinu omogućava pravovremeno finansiranje budžetskih korisnika, kao i izmirivanje obaveza propisanih zakonom i drugim pravnim aktima Republike Srpske.

Naglašeno je da je, uvažavajući mjere Vlade na ublažavanju posljedica inflacije i stvaranje pretpostavki za nastavak njihovog provođenja i u 2023. godini, kao i obezbjeđenje uslova za neometano funkcionisanje budžetskih korisnika, te izmirivanje obaveza propisanih zakonom i drugim pravnim aktima Republike Srpske, Budžet Republike Srpske za 2023. godinu usvojen po hitnom postupku.

Narodna skupština je, takođe, po hitnom postuplku, usvojila i Zakon o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2023. godinu.

Narodna skupština je, na zahtjev Vlade Republike Srpske, odlučila da se, u skladu sa članom 119 Poslovnika, narodni poslanici izjasne o Prijedlogu budžeta Republike Srpske za 2023. godinu – po hitnom postupku i Prijedlogu zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2023. godinu – po hitnom postupku odmah po završetku rasprave o ovim aktima, a radi dalje skupštinske procedure i blagovremenog objavljivanja.

Narodni poslanici su prethodno obavili raspravu o Prijedlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2023 – 2025. godina – po hitnom postupku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare