Usvojeni svi amandmani HDZ-a i Osmorke na budžet: “Potvrđena većina u PSFBiH”

Vijesti 26. jan 202318:54 1 komentar
N1

U Parlamentu Federacije BiH danas su usvojeni svi amandmani HDZ-a BiH i Osmorke na Budžet FBiH, čime je potvrđena parlamentarna većina u FBiH. Sjednica, koja je počela jučer i prekinuta kasno navečer, nastavljena je danas i još traje.

Admir Čavalić, zastupnik Stranke za BiH, kazao je da se brojni inovativni projekti podržavaju.

“Od prevencije raka programa HPV vakcina… Pravi se taj iskorak. A druga stvar je da je ovo najbolja potvrda parlamentarne većine u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta. Odakle su sredstva namaknuta za te admandmane? Prije svega od nekih stvari koje se ne bi realizovale tokom ove godine. Najznačajnija od njih se odnose na izgradnju zgrade za Vladu FBiH. To stoji kao budžetska stavka već godinama. Ništa se ne radi po tom pitanju, ali i niza nekih drugih stvari koje su kroz razgovore sa nadležnim ministarstvima, utvrđeno da vjerovatno neće doći do realizacije. Tih kapitalnih projekata” kazao je.

Istakao je da su ovi amandmani ultimativni dogovor većine i da su nastali na bazi konsultacija sa strankama Osmorke i koalicionim partnerima koje predvodi HDZ, te ističe da je novac raspoređen po FBiH.

“A ne kao što je do sada bio slučaj da se centralizira ili eventualno ide u Hercegovinu samo. Po prvi puta imamo projekte u Gračanici, Gradačcu, Bužimu, Cazinu, u Zenici, a svakako i u Mostaru, Stocu, Tomislavgradu, Tuzli, Sarajevo i slično. Po prvi puta amandmanski se djelovalo da se pokrije čitava FBiH, do sada se uglavnom tražio amandman gdje ko živi i gdje mu je izborna baza”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare