Veliki plasman, ali i neizvijesnost: Prijedorski padobranci bez sredstava za finale Svjetskog kupa

Vijesti 05. okt 202316:26 0 komentara
N1

Domaći padobranci ispisuju istoriji. Mjesto u finalu ovogodišnjeg Svjetskog kupa u padobranskim skokovima na cilj - Parachute World Cup Serie/PARAWCS, obezbijedila je ekipa Aero-kluba "Prijedor".

Za domaće ljubitelje ovog sporta, istorijsko finale, prvo van Evrope, biće održano od 17-19. novembra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a domaćin je Dubai.

Priliku da nastupi na istorijskom finalu izborila je ekipa u sastavu: Borislav Boban Ivetić, Draško Lajić, Goran Stojanović, Siniša Vujaković i Aleksandar Cvetković.

“Uživamo u trenutku i radujemo se ovom uspjehu, a da li ćemo u Dubai zaista da odemo i tako ispišemo novu stranicu istorije prijedorskog i sporta Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, zavisi od toga hoće li grad Prijedor čije ime nosimo i njegova privreda pokazati interes za to i iznaći mogućnosti da sufinansira svoju zvanično najbolju mušku sportsku ekipu za prošlu godinu”, rekao je za N1 Siniša Vujaković, lider tima.

On je istakao da je nastupe u prva tri kola tim finansirao iz sopstvenih sredstava.

N1

“A kada je taj izvor „presušio“ i kada je izgledalo da će san o plasmanu u finale ostati samo san, uskočili su sponzori bez čije finansijske podrške ne bismo mogli da nastupimo”, rekao je on. Ipak ta podrška je ograničena, a timu za nastup u finalu treba dodatni vjetar u leđa.

Na putu do finala tim je imao i veliku sreću. Loše vremenske prilike timu su, neočekivano, išle na ruku. Za šesto kolo i nastup u Švajcarskoj tim nije uspio pronaću sponzora, pa je nastup otkazao i nije ni otputovao u Lokarno, mada su mu bodovi koje bi tamo osvojio bili prijeko potrebni za plasman u finale. Međutim, u Švajcarskoj zbog lošeg vremena ostali timovi nisu uspjeli da odrade minimalni broj turnusa potreban da takmičenje bude regularno, tako da rezultati nisu bili proglašeni – što je išlo na ruku ekipi Aero-kluba „Prijedor“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!