Vijeće ministara izdvojilo milion KM za Krajinu: Bećirović traži dva, Komšić pet

Vijesti 18. maj 202313:24 1 komentar
Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na upravo održanoj sjednici iz tekuće rezerve izdvojilo milion KM za poplavljena područja u BiH. Ovaj iznos je dosta manji od onog kojeg su predlagali članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić.

Naime, Denis Bećirović je juputio u proceduru zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se iz budžetskih rezervi Vijeća Ministara BiH izdvojila finansijska sredstva za sanaciju šteta izazvanih poplavama na području Krajine i to dva miliona KM za Unsko-sanski kanton i 300.000 KM za Općinu Čelić.

S druge strane, drugi član Predsjedništva BiH Željko Komšić, smatra kako ni taj iznos nije dovoljan. Kako su za N1 rekli iz njegovog Kabineta, taj iznos treba biti mnogo veći.

“S obzirom da je stigao zahtjev gospodina Bećirovića za vanrednu sjedicu, mogu reći da taj zahtjev podržavam, ali mislim da je suma koju je predvidio u zahtjevu suviše mala za ozbiljnu sanaciju šteta nastalih poplavama (2 miliona za Krajinu i 300 hiljada za Čelić) te je moj prijedlog da se za sanaciju šteta u Krajini izdvoji pet miliona, za sanaciju šteta u Čeliću izdvoji milion, a za sanaciju šteta u RS-u dva miliona KM”. rečeno je za N1.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao je kako će Vijeće ministara i dalje pratiti situaciju te u “saradnji sa entitetskim vladama pružiti dodatnu pomoć pojedincima i pravnim subjektima pogođenim poplavama”.

Sve najnovije informacije o poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini – pronađite na našem BLOGU UŽIVO.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare