Višković: Nastavljamo projekat Buk bijela bez obzira na izazove

Vijesti 07. mar 202415:22 0 komentara
Elektroprivreda RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će se nastaviti sa realizacijom hidroenergetskog projekta “Buk Bijela”, bez obzira na izazove sa kojima se suočava Republika Srpska.

„Od izuzetne je važnosti da premostimo političke prepreke koje nam stoje na putu, te da dobijemo novih 93 megavata časova čiste energije i obezbjedimo sigurnu energetsku budućnost za buduća pokoljenja. Žao nam je što Crna Gora nije prepoznala svoj interes da se priključi realizaciji ovog projekta i da ga zajedno izvedemo u značajno uvećanom kapacitetu, ali i bez toga, nastavićemo sa izgradnjom “Buk Bijele” u okvirima granica Republike Srpske”, rekao je Višković, i dodao:

“Naša obaveza i interes jeste da aktivno i ubrzano radimo na smanjenju zavisnosti od energije proizvedene iz uglja. Izgradnjom “Buk Bijele” bićemo bliži cilju da smanjimo zavisnost od neuporedivo skuplje i ekološki značajno nepovoljnije proizvodnje energije iz uglja”.

Iz tog razloga, navodi Višković, aktivno će raditi na daljem razvoju projekta “Buk Bijela” i drugih hidroenergetskih kapaciteta, te, uporedo s tim, podsticati proizvodnju energije iz sunca i vjetra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!