Višković se požalio na poslodavce: Očekuju da uzmem lopatu Alije Sirotanovića i da čistim snijeg

Premijer Radovan Višković požalio se danas medijima na poslodavce, ali i najavio: "Inspektoratu je naređena brutalna kontrola!"

Višković je optužio pojedine poslodavce da “love u mutnom”, povećavaju cijene proizvoda bez pokrića i žale se na Vladu RS koja im je, kako kaže, dala sve što su trebali dobiti. Pita se šta još trebaju uraditi.

“I kada padne snijeg očekuje se da ministar i premijer dođu da očiste snijeg. Da uzmu tako lopate Alije Sirotanovića pa da očiste, jer Bože i to treba da rade. Izvinite, dobili ste sve što treba da dobijete”, rekao je Višković, a potom i “zaprijetio”: “Hoćete da sada pozovemo direktora Zavoda za zapošljavanje RS i da vam kažem koliko je ljudi od Nove godine, pod znacima navoda, ostalo bez posla, a koliko je novozaposlenih?!”

Optužio je pojedine poslodavce da koriste ovu situaciju i neopravdano povećavaju cijene svojih proizvoda.

“Inspektoratu je naređena brutalna kontrola. Ne može se desiti da je u RS mlijeko skuplje nego u Italiji, ili vekna hljeba, kifla, jaje skuplji u RS nego tamo negdje na drugoj strani. Hoćemo da vidimo koji je razlog. Recite mi ‘veći minimalac u RS nego u Italiji’ – nije tačno. “Veća prosječna plata u RS nego u Italiji’ – nije tačno. ‘Veća cijena goriva u RS nego u Italiji’ – nije tačno. ‘Veći porezi i doprinosi’ – nije tačno. Pa zbog čega je onda skuplje kod nas nego tamo? Zato sam dao nalog, zato idemo u novu fiskalizaciju i borbu sa sivom zonom, da riješimo. Imam osjećaj da se pojedinci, koristeći situaciju, enormno bogate”, poručio je premijer RS.

Podsjetimo, poslodavci u RS ogorčeni su zbog odluke o povećanju minimalne plate u RS navodeći kako im nisu smanjeni drugi nameti, a da će zbog svega biti primorani da otpuštaju ljude, gase ili sele svoje pogone i firme.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!