Vlasi: Laž da je Radoičić oružje nabavljao iz Tuzle, to je izmišljotina vojne obavještajne službe

Vijesti 04. okt 202320:15 0 komentara

Azem Vlasi, politički konsultant i advokat, te visoki državni i partijski funkcioner iz doba Jugoslavije, odbacio je navode iz Srbije kako su Milan Radoičić, koji je priznao da je organizovao napad na kosovskog policajca u Banjskoj, i njegova grupa nabavljali oružje u Bosni i Hercegovini, tačnije Tuzli. "To su priče za malu djecu. I to su priče izmišljene u vojno-obavještajnoj službi", jasno je poručio u Pressingu na N1.

Tužilaštvo u Srbiji tereti Radoičića za nabavku ilegalnog oružja iz Tuzle?

Dajte, to su priče za malu djecu. I to su priče izmišljene u vojno-obavještajnoj službi. Srbe na Kosovu je terorisao taj Radoičić. Kažu da je davao po 10 ili 15 hiljada eura onim Srbima koji bi pristali da pale automobile Srba koji su imali kosovske registarske tablice. Nađeno je tamo 16 laboratorija za proizovodnju kokaina. Treba se pitati otkud tom Radoičiću i njegovom prijatelju Veselinoviću toliki objekti po Srbiji, oni su jedni od najbogatijih Srba. Vlast im je omogućula razne biznise.

Otkud sada Tuzla u cijeloj priči?

Valjda treba dokazati da BiH pomaže i sponzoriše ne znam koga… ne mogu takvu laž i budalaštinu komentarisati. Nema dileme da je oružje iz vojnog arsenala. Da su zaista nabavljali iz BiH, što to nisu radili iz Bijeljinje ili Zvornika? Te laži su pakovane u vojno-obavještajnoj službi.

Podsjećamo, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u utorak je saslušan Milan Radoičić (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih osoba, izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opšte sigurnosti.

On se tereti, po Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, da je “od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle”, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Кosova, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN osoba, zajedničkim djelovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova.

Ove navode u vezi sa nabavkom oružja u Tuzli nije potvrdila niti jedna institucija u Bosni i Hercegovini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!