Vlasnica vrtića o “hrvatskom državljanstvu”: Greška, povući ću oglas

Vijesti 30. jul 202314:19 1 komentar
morgueFile

Na stranici Službe za zapošljavanje HNK Mostar objavljen je oglas Dječijeg vrtića “MAŠA i PRIJATELJI” u kojem se od kandidata traži da imaju “hrvatsko državljanstvo”. Vlasnica ovog vrtića kazala je da se radi o grešci "prilikom pripreme oglasa".

“Upravno vijeće Dječjeg vrtića Maša za popunu radnog mjesta na određeno vrijeme traži: završen preddiplomski univerzitetski studij ili stručni studij za odgojitelja predškolske djece, odnosno studij za odgojitelja kojim je stečena viša stručna sprema u skladu s ranijim propisima (odgojitelj predškolske djece – nastavnik predškolskog odgoja), odnosno završen diplomski univerzitetski studij ili specijalistički studij za odgojitelja, punoljetnost, HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO, zdravstvena sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima”, stoji, između ostalog, u oglasu.

Ubrzo je uslijedila reakcija iz ovog mostarskog vrtića, tačnije vlasnica i direktorica, Jasna Ćorić, za Faktor je prokomentarisala slučaj.

On je navela kako je do greške, da se traži hrvatsko državljanstvo, došlo prilikom preuzimanja oglasa sa interneta.

“Ja sam na internetu tražila kako izgleda oglas, našla, uzela i objavila. Potkrala mi se greška, nisam najbolje pregledala. U našem vrtiću rade sve nacije. Imamo i Bošnjaka, pravoslavaca, baš smo mala Juga. Ajla, Anita, Katarina su naše uposlenice. Sutra ću ga povući, ispraviti i objaviti drugi oglas”, kazala je Ćorić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare