VSTV BiH imenovao nositelje pravosudnih funkcija

Vijesti 19. okt 202313:07 0 komentara
Fena / Ilustracija

Visoko sudskog i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) danas donijela odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine imenovani su: Amira Halilović, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Živinicama; Adnan Baručija, na poziciju suca Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine; Sanja Jaramaz Dedić, na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine; Mirsada Čaušević-Dučić, na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine; Žana Knežević, na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine; Jurica Babić, na poziciju suca Kantonalnog suda u Livnu i Aida Bajrektarević, na poziciju sutkinje Kantonalnog suda u Livnu.

Na nivou Republike Srpske imenovani su: Violeta Panić-Aćić, na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Banja Luci; Svetlana Marić, na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Republike Srpske;
Aid Hanušić, na poziciju suca Vrhovnog suda Republike Srpske; Tatjana Stupar, na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Republike Srpske i Draženko Lugonja, na poziciju suca Okružnog suda u Bijeljini, saopćeno je iz VSTV-a.

Imenovanje nositelja pravosudnih funkcija obavljeno je drugog dana sjednice VSTV-a, koja je počela u srijedu, 18. oktobra, u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!