Vučić: Mislim da znam šta Putin čeka, i to me brine

Vijesti 29. mar 202208:52 7 komentara
Aleksandar Vučić (Anadolija)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se sinoć na dešavanja u Ukrajini, rekavši da Srbija želi da što prije dođe do mira, kao i da je spreman da ponudi Beograd za pregovore.

„Teška je situacija i mnogo je važno da nastavimo da radimo kako bi unapređivali ekonomiju. Svaku noć i svako jutro prvo gledam berze i situaciju na ratištu. I znam da nema nikakve nade još uvijek. Mislim da znam šta Putin čeka. Rat s obje strane ima svoje zakonomijernosti i sada vidim da to neće skoro. Da li me to brine? Pa naravno da me brine“, izjavio je Vučić i dodao:

“Ljudi obično potcjenjuju Bidena, a mene je uplašilo kad je rekao da će rat trajati pet godina. Ja Bidena poznajem, a on je za svaki susret i razgovor savršeno pripremljen. Malo ko ima takvu pripremu kao Amerikanci. Što se tiče smjenjivanja režima, to su Amerikanci radili i to će nastaviti da rade, to nije novost. Ali kada Biden kaže da će ovo biti dugotrajan rat. To je rečenica nekog ko je sagledao izveštaje svih službi, pa tek onda kaže. Ako to kažu američke službe, onda je to vrlo ozbiljno i to me brine. Ja mislim da ne postoji niko koga to ne brine“, rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na izjavu Sergeja Lavrova da bi Beograd bio dobar grad za pregovore.

„Lavrov je rekao da je Beograd dobro mjesto. Ako požele, rado bismo ugostili naše ukrajinske i ruske prijatelje“, rekao je on.

Vučić  je podsjetio da je glavni grad Srbije već bio mjesto za pregovore, kako u vezi rata u Ukrajini 2014. tako i za razgovore s talibanima.

„U Beogradu niko nije znao ni gdje je bilo i kako je bilo. Svi su bili zadovoljni”, rekao je on i objasnio da takva informacija ne smije da “procuri” nikad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare