Vučić o Rezoluciji o Srebrenici: Nisu u stanju da mi odgovore zašto to rade i koji je smisao. Siguran sam da žele uništiti Srbiju

Vijesti 16. maj 202416:00 3 komentara
Aleksandar Vučić (FoNet/Milica Vučković)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na konferenciji za medije u Kotoru komentarisao Rezoluciju o Srebrenici.

“Srbija ne govori Crnoj Gori šta treba da radi, za razliku od onih koji dolaze da joj kažu kako treba ovo ili ono da uradi”, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na pitanje TV Vijesti da li će i kako utjcati glasanje Crne Gore o Rezoluciji o Srebrenici na odnose dvije države.

“Poštujemo Crnu Goru, to je njena odluka. Crna Gora neka radi šta joj je volja. Da li je to potaman i da li će Srbija biti oduševljena ako Crna Gora podrži Rezoluciju o Srebrenici, svakako da nećemo. Nemojte da nas tjerate, em da nas bijete po glavi, em da nas još tjerate da nam je mnogo lijepo dok nas bijete po glavi. Pustite nas lijepo, izdržaćemo mi i te udarce, nije problem”, kazao je Vučić na pres konferenciji u Kotoru, gdje je učestvovao na Samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije.

Pitali su ga i da prokomentira najave o rezoluciji o Jasenovcu, pa je rekao da je to dobra ideja, “pa ćemo je mi sagledati kako da je objeručke u budućnosti prihvatimo”. “Ali, pitanje je za građane Crne Gore i njihove političke predstavnike žele li to ili ne”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao, odgovarajući na pitanje o izjavama iz BiH o rezoluciji o Srebrenici, da on neće posustati čak ni kad taj dokument bude usvojen.

“Nisu u stanju da mi odgovore zašto to rade, šta je smisao. To nije pijetet prema žrtvama i odavanje počasti žrtvama. Šta je smisao i cilj? Je li to ono što je rekao vaš ministar Konaković, revizija tužbe protiv Srbije, ili je to, osim toga, i naplata ratne štete? Što se tiče toga hoće li to ukinuti RS, naravno da neće. Da li bi to oni voljeli – naravno da bi. Da li će to uništiti Srbiju – naravno da neće. A, da li bi to voljeli, sad sam siguran da bi voljeli. I kad govore – jao, nije nam više Mađarska prijatelj, razmislite kakav ste vi nama prijatelj i kakav ćete biti u budućnosti”, kazao je Vučić, prenosi Vijesti.me.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare