“Vučić promašio datum dolaska u Njujork – misleći da je kraj avgusta i da ide da bodri Đokovića, mora da umiri Dodika”

Vijesti 23. maj 202420:54 0 komentara
Screenshot

Nekadašnji ambasador SRJ u Vašingtonu Nebojša Vujović naveo je u izjavi za N1 da je "Aleksandar Vučić promašio datum dolaska u Njujork, misleći da je kraj avgusta i da ide da bodri Đokovića".

„Ali ne, stigao je na politički Grend slem i prošao kao badly loser, izgubio je. A imao je kraj sebe najjačeg aplauz majstora i branio onih čuvenih pet naprema nula, da li sa Kosova, iz Srebrenice, Crne Gore“, naveo je Vujović.

Porazi se, navodi Vujović, „ponavljaju, a tabela to pokazuje“.

„Da bi se porazi izbjegli neophodno je da imate strategiju, koncepciju i taktiku kako da pobijedite. ‘Ako kanite pobijediti, ne smijete izgubiti’, čuveni citat iz Alana Forda“, naveo je.

Dakle, nastavlja Vujović, „zašto je papir o Srebrenici izvučen iz fioke“.

„Prvo, to je odgovor na takozvani Srpski svet koji promovišu Vučić i njegovi pretorijanci Vulin, Vučević i drugi, pa ga Zapadna zajednica/Zemlje Kvinte udaraju po prstima i podsjećaju da mora da disciplinuje Milorada Dodika. Drugo, to je upozorenje da Srbija do septembra mora da uskladi svoju politiku sa spoljnom politikom EU. Pješčani sat će uskoro iscuriti, kao i strpljenje Zapada“, kaže Vujović.

Treće, piše Vujović, „Zapad se umorio Vučićevom kupovinom vremena za i traži da se dosljedno sprovedu Briselski sporazum i Ohridski aneks, uključiv član 4 koji zahteva da se Srbija ne protivi prijemu Kosova u međunarodne organizacije. Četvrto, da Vučić i njegova vlada bez odlaganja omoguće napore Zapada da Rio Tinto i njegova povezana lica počnu ozbiljno iskopavanje litijuma i drugih ruda radi uklanjanja zavisnosti Zapada od Kine i njene tehnologije i baterije ne samo na frontu električnih automobila, već i šire“, dodaje Vujović.

Peto, navodi on, „podsećaju Vučića da su mu omogućili da diše, krade izbore, vara demokratske principe, ali da to ima svoju cijenu koju mora da plati“.

„Rezolucija GS UN o Srebrenici je samo prvi račun, sljedeći dolaze. Ajmo ajde svi u napad, ponovo o zastavi. Vučić nas podsjeća da je vođa navijača i da mu je to zvanje možda i najvažnije. Kada mu isteknu svi mandati, ili, bolje kada ga smijenimo kada se jednom udružimo sa jednom olovkom, on može otići na svoj Sjever. Ne, pogrešno me razumijete, ne na Sjevernu tribinu, već na neki daleki i hladni Sjever među svoje lažne vikinge“, zaključio je Vujović.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!