Vukadin: Svi smo u šoku, tužni i nervozni jer Bogićević nije gradonačelnik

Novi dan 27. mar 202110:19 > 11:42 5 komentara
n1

Toni Vukadin iz Naroda i pravde kazao je za N1 kako se iznenadio dešavanjima na konstituirajućoj sjednici i da je ostao "šokiran ne vjerujući da neko može staviti svoj potpis i garantovati da će glasati na jedan način, a na sjednici promijeniti svoje mišljenje". O novom kandidatu nisu uopće razmišljali. Poručuje da su "svi u šoku, tužni i nervozni".

Govoreći u Novom danu rekao je kako uoči konstiturajuće sjednice bilo 17 vijećnika koji su svojim potpisom potvrdili da će glasati za Jasmina Ademovića i Bogića Bogićevića. Sastanci su održani više puta i niko nije imao primjedbe.

“Ali su na samoj sjednici promijenili su mišljenje, odlučili da drukčije glasaju i upropastili želju da Bogićević bude gradonačelnik. Da su rekli dan-dva ranije, dogodili bismo sjednicu i ne bi se pravio cirkus. Da su rekli da nisu za Ademovića, ne bismo ga kandidovali. Ne može se reći da je Bogić Bogićević žrtva Jasmina Ademovića jer su se svi složili da on ima preference da bude predsjedavajući”, rekao je Vukota.

Istakao je kako su vijećnici kazali da su “morali promijeniti mišljenje zbog pritisaka koje su dobijali od aktuelnog gradonačelnika i načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića”.

Komentirajući izjavu Željka Majstorovića koji je kazao da mu je Elmdin Konaković slao poruke uoči sjednice da glasa za Ademovića i Bogićevića, kazao je kako to nisu nikakve ponude već molba da se glasa po savijesti između dvije politike što, ističe, nije slučaj s druge strane te da je zato podnesena krivična prijava.

Na pitanje da li jeočekivao da se Bogićević predomisli, kazao je:“Nadao sam se”.

Naveo je kako je Majstorović priznao da se predomislio i da nije glasao za Ademovića, te kako sumnjaju da je jedan od SDP-ovih vijećnika isto uradio.

Na pitanje ko će biti novi kandidat za gradonačelnika, kazao je da nijednog momenta nisu razmišljali o alternativi.

“Sad je na svim stranaka težak zadatak da nađu osoba koja približno dobro može obnašati tu funkciju kao Bogićević. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti gradonačelnika. Svi smo tužni, u šoku i nervozni. Iako direktno nisam odgovoran, izvnio bih se Bogiću Bogićeviću što se ovo sve desilo”, poručio je Vukadin.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare