Vuković, Vujičić, Semir Mujkić, Piljević Kezo u Danu uživo

Vijesti 28. jun 202413:33 0 komentara
N1 BiH

U Danu uživo donosimo posljednje aktuelnosti vezano za tragediju koja se sinoć dogodila u sarajevskom naselju Širokača, ali i detalje sa obilježavanja godišnjice sarajevskog atentata. Provjeravamo i koliko će u narednom periodu poskupjeti struja za domaćinstva. Tu su i ovog petka vijeti iz regije i svijete.

U ponedjeljak je dan odluke. Hoće li PDP dobiti četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH ili će ova pozicija ostati u rukama SNSD-a? Da li bi mandat PDP-a mogao i formalno i suštinski otvoriti nove mogućnosti u Domu naroda i dovesti do promjene stanje u BiH? Sve ovo pitamo Nenada Vukovića, generalnog sekretara PDP-a.

Nastavljena blokada Doma naroda BiH, Vijeće ministara radi, ali evropskih zakona nema. Kada će se naći budžet u Parlamentu BiH? Ko blokira miolione i ko sprječava dogovor? Dokle se stiglo sa nacrtom sporazuma o razdruživanju? U Danu uživo govori Miroslav Vujičić, zastupnik SNSD-a u Parlamentu BiH.

Šta možemo očekivati od sastanka vladajuće koailcije iduće sedmice? Mogu li biti otkočeni procesi nakon brojnih verbalnih uvreda koje pljušte među koalicionim partnerima? Koji su efekti proširenja američke crne liste na kompanije bliskih porodici Milorada Dodika. Mogu li se očekivati i sankcije za SNSD, ali i neke druge pojedince? Analizu aktulenosti ovog petka donosi Semir Mujkić, urednik BIRN-a.

Violina je nizostavan dio njenog života već 30 godina. Od 18 godine članica je Sarajevske filharmonije, publika je poznaje i kroz nastupe sa bendom Nobs, a ostvarila je brojne saradnje sa velikim pjevačkim imenima. Prije nekoliko dana objavila je spot i instrumentalnu izvedbu spod pod nazivom Lelony. Gošća dana uživo je naša najpoznatija violonistica, Lejla Piljević Kezo.

S vama od 16:15 – Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!