Vulić: Ne slažem se da treba govoriti o povratnicima, nakon 28 godina od sukoba

Vijesti 21. sep 202318:00 8 komentara
N1

Šefica Kluba poslanka SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić rekla je da temom napada na povratnike ne treba da se bavi politika, već bezbjednosne agencije, te istakla da je nedopustivo da se govori samo o napadima na povratnike u jednom entitetu Republici Srpskoj, ali ne i u Federaciji BiH.

“Ne slažem se da 28 godina nakon tragičnih sukoba treba govoriti o povratnicima, pa valjda je krajnje vrijeme da svi zajedno radimo na boljem prosperitetu i suživotu”, rekla je Vulić novinarima, uoči hitne sjednice Predstavničkog doma o bezbjednosti povratnika u BiH koja je sazvana na prijedlog poslanika SDA, DF-a i NES-a.

Ona je istakla da stanje u Republici Srpskoj nije takvo kako predlagači tvrde, dodajući da ne spori da je bilo napada, ali da su svi oni, prema podacima MUP-a RS, procesuirani ili su u fazi istrage.

“Što se tiče napada u Višegradu na porodicu Memišević, po zvaničnim podacima MUP-a RS-a, napadači su procesuirani i sve je pod nadzorom Tužilaštva Istočno Sarajevo. U ovom predmetu se i dalje provodi istraga”, rekla je Vulić.

Kada je riječ o napadu u Bratuncu, kaže ona, identifikovane su tri maloljatne osobe.

Vulić je istakla da je nedopustivo i za svaku osudu da se napadi dešavaju, ali da se mora sarađivati i imati jednak pristup.

“Imamo situaciju da su tri žene u Tumarama, opština Maglaj, nestale i niko se ne oglašava šta se desilo sa njima. Ne znamo da li su žive”, rekla je Vulić, dodavši da “nadležno ministarstvo nije reagovalo niti se oglašava i da je to neodgovorno”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare