Vulić: Radite kao Čović, Izetbegović i Dodik

Vijesti 11. jan 202115:50 > 15:54 6 komentara
N1

SNSD-ova poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić pohvalila je rad ovog saziva Vijeća ministara i kritikovala poslanike kazavši kako nije korektno što nisu spomenuli sve ono što su oni u protekloj godini uradili. Također, pozvala je poslanike da budu poput Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika.

“Ovo Vijeće ministara je bilo u blokadi godinu dan zbog pojedinaca koji su htjeli ostati u udobnosti fotelja, niste mogli da se pomirite s izbornim porazom. Evropska komisija u svom posljednjem izvještaju je napisala da su napravljeni značajni iskoraci s ovim sazivom i da je otkočen put ka EU od ovog Vijeća ministara. To nisu uradili iz prethodnog saziva već upravo ovaj koji vam je sporan”, kazala je Vulić.

Kazala je kako je ovo Vijeće ministara formiralo pravni i ekspertski tim za pitanje Trgovske gore te održalo više sejdnica o tome.

“Tegletija nije staratelj bilo kojeg ministra, da jeste svi bi oni danas bili ovdje i ne bih bila u dilemi da li je ministrica Turković virtuelni ministar”, kazala je Vulić.

Također, navela je kako je ovaj saziv donio odluku o Zelenom koridoru kako bi spriječili nestašicu hrane tokom pandemije.

“Krajnje je nekorektno da ne kažete šta je urađeno. Oni rade u skladu s Ustavom i Vijeće ministara ima koordiantorsku ulogu između entitetskih vlada i Brčko distrikta, to vama pojedincima ne odgovara jer ne možete da vršite prenos naldežnosti što ste radili kada ste bili na funkciji”, kazala je Vulić.

Dodala je da se slaže kako treba biti više preldoženih zakona od Vijeća ministara, ali da oni trebaju kvaliteti, a ne da se gleda kvantitet.

Komentirajući izjave šta je Izetbegović dao Dodiku i obratno, kazala je kako SNSD-u niko nije dao ništa i da su oni delegate u Domu narodu izabrali u NSRS, što će činiti i ubuduće.

“A vama koji se bavite samo Čovićem, Izetebegovićem i Dodikom predlažem da radite kao oni sa svojim timom, da budete pobjednici, sarađujete sa svojim ljudima i posjećujete svoje ljude u mjestima iz kojih dolazite, a ne da budete redovni gosti u stranim ambasadama za koje mislite da će vam biti dobri saveznici. Oni vam mogu biti saveznici, ali ne saradnici, a saradnici donose pobjede”, poručila je Vulić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare