Za Nove generacije: Politika trača frizerskih salona

Vijesti 21. sep 202215:04 0 komentara
N1

Umjesto da se posvete izgradnji cesta u Kantonu Sarajevo koje se počnu graditi pa stanu, trača se kome ta cesta odgovara i da li se, i koliko, neko u taj posao "ugradio".

Umjesto da se završi tramvajska pruga u zadanom roku, naslikava se jedan te isti tramvaj i jedna te ista stanica koja nikome ne služi već godinama. Umjesto da se djeci obezbijede besplatno najmoderniji udžbenici, mahala se o tome kako da se djeca zaposle preko stranke, a da školu još nisu ni završila. Umjesto da se priča o naučnim uspjesima Univerziteta u Sarajevu i poboljšanju nastave vode se borbe iz “Zadruge” za upravne i naučne titule ili se preispituju diplome, a da se nikada do kraja ne preispitaju.

Umjesto da se riješe brojni neriješeni slučajevi kriminala, stvara se atmosfera estradizacije kriminalaca koji često dolaze iz sfere politike, policije i tužilaštva. Umjesto da sportski klubovi iz Sarajeva igraju međunarodna takmičenja spuštaju se u niže nivoe takmičenja u BiH gdje se ne igra nego međusobno optužuje. Umjesto da posjećujemo mjesta kulture i umjetnosti zatvaraju se i namaštava se da se pretvore u šiša barove i kladionice. Umjesto da se zdravstvo unapređuje, da postanemo regionalni lider u zdravstvenim uslugama, raspreda se o tome ko je i kada otišao na frizuru od pojedinih doktora.

Podsjećamo sve dosadašnje kantonalne vlasti da je Sarajevo glavni grad Bosne i Hercegovine. I svi kandidati koji žele postati dio buduće kantonalne vlasti trebaju biti svjesni, Sarajevo je administrativni, kulturni i jednostavno kosmopolitski centar države i njen odraz. Molimo sve da razgovaramo i borimo se za naklonost birača na konkretnim temama da glavni grad postane predvodnik bolje Bosne i Hercegovine.

Nemojmo zatvarati oči pred očitim da primitivizam i provincijalizacija, u prvom redu politike, sramote glavni grad i urušavaju državu za koju se svi kunemo da je želimo sačuvati u našim stranačkim programima, saopćili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!