Zamjenik reisu-l-uleme o incidentu u Vlasenici: Svojim primjerom trebamo pokazati da nas neće poremetiti

Vijesti 08. jan 202415:07 0 komentara
N1

Zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes ef. Ljevaković prokomentarisao je posljednje incidente koji su se dogodili i uznemirili povratnike u Vlasenici. Izrazio je nadu da će te provokacije brzo proći, te da neće poremetiti povratnike Bošnjake koji žele u miru i bez uznemiravanja da žive s komšijama.

“Nadamo se da svojim primjerom trebamo pokazati da nas neće poremetiti to uznemiravanje”, poručio je ef. Ljevaković i uz to uputio i čestitku za Božić svim pripadnicima pravoslavne vjere:

“Ovaj praznik provedite u miru i blagostanju.”

Zamjenik reisu-l-uleme danas prisustvuje obilježavanju godišnjice Gazi Husrev-begove medrese i tim povodom je izjavio da ova medresa  svim muslimanima ovog prostora jedno posebno izdanje.

“U ovoj školi smo bili nadahnuti najboljom naukom. Iz ove škole su izrastali pojedinci umnog i moralnog integriteta”, istaknuo je ef. Ljevaković.

N1
N1
N1

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu danas obilježava 487 godina neprekidnog rada i jedna je od najprestižnijih odgojno-obrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini.

Medresu je podigao Gazi Husrev-beg, unuk sultana Bajazida II 1537. godine, a posebnom je čini i to što nikada nije prestala raditi, uprkos nekoliko ratova koji su zahvatili Bosnu i Hercegovinu kroz skoro pet stoljeća.

Gazi Husrev-begova medresa nije zatvarala vrata učenicima u Sarajevu čak ni tokom opsade grada i agresije na Bosnu i Hercgovinu u periodu 1992-1995.

Smještena u samom srcu Sarajeva, Gazi Husrev-begova medresa predstavlja i monumentalno naslijeđe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!