Zatražen pritvor za Branislava Zeljkovića i druge

Vijesti 17. sep 202111:01 > 11:21 0 komentara
N1

Republički tužilac Javnog tužilaštva RS zatražio je pritvor za direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića te Slavku Bojića, Sašu Markovića i Dragana Dubravca. Sprovedeni su u Okružni sud Banjaluka gdje će okružni sudija nakon uvida u dokaznu dokumentaciju odlučiti o pritvoru.

Podsjetimo, Zeljković je priveden jučer dok su ostala trojica privedena prije dva dana. Sumnjiče se da su izvršili krivično djelo “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”.

Iz MUP-a RS naveli su da istragom u ovom predmetu rukovodi Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Oni su pod istragom zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja para.

N1

Inače, predmet istrage su ugovori koje je pregovaračkim postupkom sklapao Institut za javno zdravlje RS tokom korona krize. Pod lupom su firme Travel4fun i Procontrol.

N1 je ranije izvještavao o slučajevima javnih nabavki, kada je Turistička agencija nabavljala medicinske maske. Neke od nabavljenih maski koštale su i 6 KM po komadu što je jedan od privedenih i priznao.

“Jedna maska je iznosila 6,8 KM, ali ponavljam – radi se o medicinskoj KN 95 maski da građani ne pomisle da se radi o klasičnoj troslojnoj maski koja se kretala od marke do dvije. Ovdje se radi o maskama koje koristi bolničko osoblje”, podsjeća Slavko Bojić, vlasnik firme Procontrol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!