Zbog izlijevanja vode na putu Kozarska Dubica – Kostajnica otežan saobraćaj

Vijesti 13. dec 202208:29 0 komentara
N1

Kolovoz je u ostalim krajevima mokar ili vlažan, a zbog niže temperature iz BIHAMK-a skreću pažnju na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na magistralnom putu Kozarska Dubica –  Kostajnica (u mjestu Špilja) saobraća se otežano, jednom trakom, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba BIHAMK.

Kolovoz je u ostalim krajevima mokar ili vlažan, a zbog niže temperature iz BIHAMK-a skreću pažnju na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Vozače upozoravaju i na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju te napominju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Sarajevo – Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever – Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać – Bosanski Petrovac (Ripač – Dubovsko), Živinice – Stupari (Đurđevik) i Jajce – Crna Rijeka (Orlovac).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!