Zbog obilnih padavina na jugu BiH na snazi crveni meteoalarm

Vijesti 17. jan 202308:32 0 komentara
Anadolija/ Arhiv

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, na vrhovima planina će padati snijeg, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolija.

Obilnije padavine na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno i u centralnim područjima. Zbog obilnih padavina za područje Trebinje na snazi je crveni meteoalarm, dok je u ostatku zemlje izdato narandžasto i žuto upozorenje zbog olujnog vjetra.

Vjetar umjeren i jak južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju olujni udari juga brzine 60 do 80 kilometara na sat. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Olujnih udara juga može biti još u jutarnjim satima. Tokom dana vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni, na jugu do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 stepeni, na jugu zemlje do 9. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 12.

U petak također oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između – 1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 5 do 9.

U subotu pretežno oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 4 i 0, na jugu zemlje do 5. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između – 1 i 2, na jugu zemlje do 8 stepeni Celzijusovih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!