Zbog snijega padala stabla na saobraćajnicama u ZDK, tri saobraćajne nesreće

Vijesti 26. feb 202317:09 0 komentara
FENA

Snijeg koji je neprestano padao te još uvijek pada, nastavlja praviti smetnje u odvijanju saobraćaja na putevima na području Zeničko-dobojskom kantonu, pa tako i na magistralnom putu M-17, na kojem su od jutros evidentirane tri saobraćajne nesreće.

Na području Općine Žepče, oko 8.15 na području Golubinje došlo je do sudara golfa te oko 8.45 sati i do izlijetanja DAF-a kod Brankovića, a oko 12 sati sudarila su se i dva putnička vozila u Vranduku kod Zenice.

Prema riječima dežurnog operativnog Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, u nesreći kod Zenice nije bilo i povrijeđenih, ali se saobraćaj, kao i u Golubinji, jedno vrijeme bio odvijao naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Podsjetimo, tri osobe iz golfa te suvozač iz DAF-a, a usljed zadobijenih povreda u nesrećama kod Žepča, prevezene su u Kantonalnu bolnicu Zenica, dok je vozač golfa bio zadobio samo lakše povrede.

“Zbog odrona na putevima i rušenja stabala, dolazi do povremenih zastoja u odvijanju saobraćaja, ali radnici Dobojputeva, koji održavaju magistralni put M-17, nalaze se na terenu te čiste snijeg i odlomljene stijene. Intervenisali su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Zenica, koji su uklanjali srušena stabla, koja su padala na saobraćajnice”, kazao je u izjavi za Fenu dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!