“Žena Paddyja Ashdowna nam pravi kafu, a on kaže – sutra te smjenjujem!”

Vijesti 30. sep 202108:56 1 komentar

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović u Pressingu je iznio zanimljive detalje koji su prethodili njegovoj smjeni nakon odluke tadašnjeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Paddyja Asdowna.

Šarović je bio član Predsjedništva BiH u momentu kada je smijenjen.

Vezane vijesti

“To je vrlo težak period moga života. Imao sam te vrste “izazova” sa sudovima, SIPA-om, NATO-om… Ashdown me je pozvao u rezidenciju, njegova supruga nam je pravila kafu. Gledali smo panoramu Sarajeva i on je kazao: ‘Ja ću te sutra smjeniti'”, ispričao je Mirko Šarović.

Dodao je kako mu je Paddy Ashdown tada kazao da je “dobar čovjek”, da nije “ništa kriv”, ali da ga mora smjeniti jer je to “jedan proces”.

“Ali, nikad se nisam kamenom bacao, niti koristio onim što me je pogodilo. Ostao sma uspravan u moru nepravde”, poručio je lider SDS.a

Šarović je kazao da su u Lukavici Ivanić, Čavić, Kalinić sjedili i čekali odluku…

“Kad sam smjenjen shvatio sam da sam ostao sa tri ili četiri čovjeka, svi su se razbježali. Neki članovi SDS-a su otišli kod Ashdowna da se žale. Kazali su da sam predsjedavajući Predsjedništva BiH, da će izbiti velika riza, a on im je rekao da se ne sikiraju. ‘Vi ćete kukati za Šarovićem tri ili četiri dana, a onda ćete sutra otići na posao'”, kazao je u Pressingu Mirko Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare