Zenica se guši u smeću, ko je kriv?

Vijesti 29. apr 202322:04 0 komentara
Zenica blog

Grad Zenica od 1.1. ne plaća usluge čišćenja grada, te je komunalno preduzeće ALBA, sačekavši zakonski rok od 90 dana, početkom aprila upozorila da će obustaviti aktivnosti.

Zenica ima jednu od najljepših hortikulturnih slika od kružnih tokova, do parkova, šetališta, GGM-a, pa do cvijeća na mostovima. Ukoliko gradska vlast i njeni predstavnici misle da neko to može raditi jeftinije ili bolje od ALBE, red je da to javno i kažu i urade. Zanimljivo je da se tematske sjednice Vijeća i prijetnje raskidom ugovora navode samo kad treba uštediti”koju hiljadu maraka, umanjiti ugovor ili slično, piše Zenica blog.

Problem su i javne površine

Naime, ALBA gotovo pola godine pokušava da dobije pismeni ugovor o održavanju javnih površina, ali i da naplati nepunih milion KM do sad fakturisanih usluga, ali s druge strane, iz nadležnih službi Grada Zenica, nema odgovora.

Slučaj su za Zenica blog komentarisali iz ALBA-e.

“Za sada ne bismo komentirali dešavanja, nego vas uputili da odgovor zatražite u Sektoru za komunalne poslove i ekologiju Grada Zenica, koji je naš partner u Gradskoj upravi. Možemo potvrditi da se dio aktivnosti trenutno ne odvija, to je to.”

Zbog čega Grad još nije uplatio komunalnom preduzeću novac niko ne zna jer na upite koji poslani Gradu Zenica niko još nije odgovorio. Do tada, građani Zenice će najviše ispaštati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!