Kardiolog: Ne ignorišite ovaj suptilni simptom koji može ukazivati na srčane bolesti

Zdravlje 17. apr 202416:55 0 komentara
Shutteerstock/lovelyday12

Većina nas ne voli ići doktoru. Vjerojatno postoje drugi načini na koje želimo provoditi svoje slobodno vrijeme, a povrh toga, može biti neugodno pitati se je li sve u redu kada je riječ o našem zdravlju.

Međutim, kad je u pitanju zdravlje našeg srca, nikad ne možemo biti dovoljno oprezni. Stoga je kardiologinja dr. Shannon Winakur otkrila jedan simptom koji mnogi ljudi ignoriraju, a koji bi mogao ukazivati na srčane probleme ili bolesti.

Tvrdi da je jedan simptom, koji mnogi ne shvaćaju dovoljno ozbiljno, nelagoda u prsima. Napominje da se ovaj simptom može činiti bezopasnim, ali je znak da bismo trebali posjetiti kardiologa.

Dr. Winakur ističe kako se nelagoda u prsima često može zamijeniti s probavnim smetnjama, a zapravo može biti simptom bolesti srca.

“Imala sam pacijente i članove obitelji koji su vjerovali da imaju ‘lošu probavu’, ali im je dijagnosticiran srčani udar nakon što su potražili liječničku pomoć zbog simptoma”, rekla je dr. Winakur za Parade.

Objašnjava da je nelagoda u prsima klasičan simptom bolesti srca te je posljedica začepljenja srčanih arterija.

Također, dodaje da pacijenti, nažalost, ne prežive uvijek ove “skrivene srčane udare”, zbog čega je uvijek najbolje biti siguran i obratiti se svom liječniku kada osjećamo da nešto nije u redu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!