Domaći hljeb

Cooking 19. mar 202208:22 0 komentara
Shutterstock

Mekan i veoma ukusan domaći hljeb.

Sastojci:

– 500 g pšeničnog brašna

– 3 dl mlakog mlijeka

– 7 g suhog kvasca

– 1 kašika šećera

– pola kašike soli

Priprema:

Pomješati brašno i so, a zatim dodati kvasac, šećer i mokre sastojke. Sve lijepo izmješati.

Mijesiti tijesto 10 minuta dok ne dobijete glatko i meko tijesto.

Staviti tijesto u nauljenu posudu i nauljiti ga sa svih strana. Ostavi da narasta sat vremena na toplom mjestu.

Obložiti tepsiju papirom za pečenje.

Tijesto iz posude prebaciti na papir na pečenje i lagano oblikovati bez previše mješanja.

Ukoliko želite, tijesto možete premijesiti dva do tri minuta, a zatim ga prije pečenja ostaviti još minimum 20 minuta na toplom.

Hlheb pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!