Akcija “Remi”: Pretresi u Bratuncu, SIPA uhapsila jednu osobu

Crna Hronika 21. maj 202415:13 0 komentara
SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su, u sklopu operativne akcije „REMI“, na području Bratunca izvršili pretres stambenog objekate, ostalih prostorija i pokretnih stvari, na jednoj lokaciji.

Jedno lice je lišeno slobode, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u zakonskom roku će biti predato postupajućem tužiocu.

“Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti putničko motorno vozilo VW Touareg, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela. Licu lišenom slobode je izvršena i privremena blokada računa u poslovnim bankama”, saopšteno je iz SIPA-e.

Pretresi se realizovani nalogu Okružnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i u saradnji sa Ministrstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske a u cilju pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djelo „Nedozvoljeno bavljenje bankarskom, mikrokreditnom ili štedno kreditnom djelatnošću“ i “Pranje novca“ 2 propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!