Muškarac preminuo u zeničkoj policijskoj stanici: Uhapšena jedna osoba

Crna Hronika 19. jun 202414:35 0 komentara
N1/Ilustracija

Muškarac I.A. koji je priveden u Zenici 15. juna ove godine, preminuo u je pritvorskim prostorijama Policijske uprave I. Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, dva dana kasnije izvršena je obdukcija tijela u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica po Naredbi Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona te je utvrđeno da je riječ o nasilnoj smrti.

“Dana 17.06.2024. godine u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica po Naredbi Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona od strane dr.Tuco Vedo izvršen je vanjski pregled i obdukcija tijela I.A. koji je dana 15.06.2024. godine oko 21,15 sati preminuo u prostoriji za zadržavanje Policijske uprave I. Nakon pregleda i obdukcije tijela I.A. doktor Tuco se izjasnio o uzroku smrti i konstatovao da je smrt nasilna. Ova konstatacija je policijske službenike usmjerila na prikupljanje dodatnih informacija o okolnostima pod kojim je I.A. zadobio povrede koje su utvrđene prilikom pregleda i obdukcije”, naveli su iz MUP-a ZDK.

Istakli su kako su 18.06.2024. godine u 00,25 sati nakon prikupljenih operativnih saznanja od strane službenika Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uhapsili S.H. rođen 1979. godine iz Zenice, za koje postoje osnovi sumnje da se može dovesti u vezu sa ovim događajem, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

“Nakon kompletiranja dokumentacije osumnjičeni S.H. je dana 18.06.2024. godine uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Teška tjelesna povreda’,  sa smrtnom posljedicom. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije sve radnje u vezi sa ovim događajem poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona”, navode iz MUP-a ZDK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!