Osuđen Mirnesin saučesnik koji joj je pomogao da pobjegne iz Njemačke: Poznati novi detalji

Crna Hronika 03. okt 202315:55 0 komentara
N1

Marko I. (45) koji je pomogao Mirnesi S. (42) da nakon pljačke 1,25 miliona eura iz kompanije za transport novca u kojoj je radila pobjegne prvo u Austriju, a onda i u Srbiju, osuđen je na sudu u Stuttgartu na uvjetnu kaznu, javlja Bild.de, prenose Novosti.rs.

Kako pišu njemački mediji, Marko I. je na suđenju priznao da je za 50.000 eura pomogao Mirnesi, ili fatalnoj Miki kako su je prozvali tabloidi, da pobjegne iz Njemačke.

Marko I. je objasnio da je znao da je Mirnesa izvršila pljačku, ali da nije znao koliko je novca ukrala kada ju je prvo prebacio u Austriju, a onda joj pomogao da dođe u Srbiju.

Njega je regionalni sud u Stuttgartu osudio na uvjetnu kaznu i konfiscirao mu je novac koji je dobio od Mirnese. Inače, on je šest mjeseci proveo u pritvoru.

Podsjetimo, Mirnesa S. je 14. oktobra prošle godine iz kompanije za transport novca u Stuttgartu ukrala 1,25 miliona eura. Nakon tromjesečnog bjekstva i skrivanja Mirnesa se predala njemačkoj policiji na aerodromu u Stuttgartu, na koji je doputovala avionom iz Crne Gore.

Prilikom hapšenja kod sebe je imala samo 250 eura, a policajcima je ispričala da je novac ukrala na nagovor svog mladića Roberta S. (29) i da je njemu predala novac. Ona je za tu pljačku osuđena na tri godine zatvora, a novac kao ni Mirnesin dečko do sada nisu pronađeni.

Inače, nakon što je Mirnesa izvršila pljačku, ista kompanija je još dva puta opljačkana po njenom receptu.

Kako prenosi Večernji list, prvo je u decembru prošle godine njen kolega Cem M. (27) ukrao 135.000 eura, a kada je uhapšen, on je vratio novac, ali je i pored toga osuđen na dvije i po godine zatvora.

Ova kompanija je prije mjesec dana ponovno opljačkana i tada je čistačica (26) iz ekspoziture u Berlinu bukvalno strpala 6 miliona eura u vreće za smeće i odšetala sa njima. Ona je i dalje u bjekstvu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad