Umjetnost pravljenja čuvene pizze napolitane ušla je na UNESCO-ovu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa, kao priznanje napuljskim pica majstorima. "Pica napolitana" karakteristična je po hrskavoj, zlatnoj kori koju dobija pečenjem u peći na drva, gustini tijesta i kiselkastom ukusu paradajza, uz dodatak origana, belog luka, bosiljka i mocarele.
REUTERS/Ciro De Luca
AFP/Tiziana Fabi
AFP/Tiziana Fabi
AFP/Tiziana Fabi
AFP/Tiziana Fabi
Tanjug/AP/Cesare Abbate
AFP/Tiziana Fabi
REUTERS/Ciro De Luca
Tanjug/AP/Cesare Abbate
REUTERS/Ciro De Luca
AFP/Tiziana Fabi
AFP/Tiziana Fabi
AFP/Tiziana Fabi
Tanjug/AP, Ciro Fusco
REUTERS/Ciro De Luca
Tanjug/AP, Ciro Fusco