Đenisijević: Posjeta Pape je prilika da se duhovno ujedinimo

Kultura 25. mar 201509:42 > 10:03
N1

Kultna sarajevska predstava "Ja, Mahaluša“ večeras igra po 150. put u 20 sati u Kamernom teatru 55. Večeras će se proslaviti i četvrti rođendan uspješnog „mahalanja“ na pozorišnim scenama u BiH i Regiji, a gošća Novog Dana povodom toga bila je Nela Đenisijević koja je glavna glumica ove predstave.

“Ja, mahaluša“ je kabare koji je ujedinio sve generacije, različitih zanimanja i statusa, jer, između ostalog, publiku ne dijeli po zvanju, znanju i obrazovanju nego je otvoren za svakoga koji je spreman zabaviti se, a pri tome potpuno otvoriti oči za ono što se zbiva u nama i oko nas. 

Đenisijević je komentarisala naslove dnevne štampe u BiH, a posebno se osvrnula na jučerašnju nesreću koja je glavna tema svih svjetskih, a i lokalnih medija.

Trudim se da ne mislim često na ovu nesreću. To je jako sebično znam, ali tako je lakše. Ja sam korisnica Germanwingsa i to je jedna jako povoljna low cost kompanija. I samo kad se sjetim koliko puta sam letjela, i svih tih ljudi i beba koji se voze tim avionom. Moja potpuna sućut za sve stradale“, kazala je ona.

O posjeti Pape Sarajevu, Đenisijević je kazala da je ovo dobra prilika da se Sarajevo duhovno ujedini.

Mnogi visoki svjetski zvaničnici će doći, i politički i duhovni. Nadam se da će to pomoći da svi zajedno oblikujemo jednu zajedničku misao i da se bar malo duhovno ujedinimo“, istakla je.

O saobraćaju u Sarajevu i izduvnim štetnim gasovima, Đenisijević je kazala da se Sarajevo u saobraćajnoj špici pretvara u Chicago što može biti jako stresno i frustrirajuće.

Za sada nema zabrane uvoza starih vozila. Zaista je bilo stresno doći jutros. Jedva sam stigla na ovo gostovanje, Sarajevo se u saobraćajnoj špici pretvara u Chicago. Ne znam kako i to riještiti, možda da nabavimo neka krilca“, kazala je gošća.