(FOTO) Pogledajte atmosferu ispred Vječne vatre: Hiljade ljudi uživa u elektronskim zvucima

Kultura 23. aug 202423:30 0 komentara
F.Z./N1

Posljednju večer 30. Sarajevo Film Festivala traje spektakl ispred Vječne vatre. Popularni švicarski duo, legende elektronske scene, Adriatique zabavljat će publiku do kasno u noć.

Prije njih atmosferu zagrijava DJ duo After Affair, poznati bh. dvojac koji čine Bonjasky & Ivan Z a fotoreporter N1 je sa balkona Vječne vatre, odakle se nastupi i odvijaju, uspio objektivom zabilježiti ogromnu posjećenost kakva se i očekivala.

Doslovno je “čovjek na čovjeku”, a uz muziku i ples, brojni gosti i građani Sarajeva uživaju uz zvuke elektronske muzike.

U galeriji ispod možete pogledati kako sve izgleda:

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Ulaz je besplatan, a kako su organizatori najavili, uzduž Titove ulice postavljeni su barovi gdje će se prodavati bezalkoholna i alkoholna pića, a plaćanje će biti moguće isključivo u gotovini.

Ovaj događaj, koji je već postao tradicija posljednje noći Sarajevo Film Festivala, donosi spoj historije i moderne kulture, pretvarajući centralnu ulicu Sarajeva u najveći plesni podijum na otvorenom, saopćili su organizatori.

Organizatori ovog događaja je Garden of Dreams koji je i tokom prethodnih festivalskih noći na drugim lokacijama organizovao nastupe.

Prije početka ovog događaja imali su i poruku za sve posjetioce:

“U saradnji s ProCredit bankom, na četiri lokacije postavljene su stanice za selekciju otpada i kante za reciklažu. Pored toga, svi one koji donesu 15 limenki ili čaša u reciklažni prostor, dobijaju piće gratis. Molimo sve posjetitelje da poštuju ovaj jedinstveni prostor i pridruže se našim green inicijativama. Kako bismo osigurali sigurno i ugodno iskustvo za sve, strogo je zabranjeno unositi pića u PVC-u, limenkama ili staklenim bocama, kao i druge predmete poput dezodoransa, parfema, hladnog oružja ili pirotehnike. Poštujte mjere sigurnosti, osoblje i policiju kako bi događaj prošao u najboljem redu”, ističu organizatori.

Izmjena saobraćaja

Zabrana saobraćaja u lijevoj saobraćajnoj traci dozvoljenog smjera kreranja u ulici Maršala Tita na dijelu od semaforskog uređaja (kod spomenika Vječna Vatra) do ulice Pruščakova i dijela trotoara sa lijeve strane saobraćajnice, dok preostali dio kolovoza i trotoara ostaje slobodan za saobraćaj za period od dana 21.8.2024. u vremenu od 18:00 do dana 24.08.2024. u vremenu do 15:00 sati – montaža/demontaža mobilijara za koncert.

Potpuna zabrana saobraćaja za učesnike u saboraćaju, te posjetioce događaja, stanare i vlasnike pravnih i fizičkih objekata smještenih u zoni izmjene režima saobraćaja u ulici Maršala Tita na dijelu od objekta Vječna Vatra do ulice Radićeva u periodu od dana 23.8.2024. od 15:00 sati do 24.8.2024. godine do 5:00.

Dana 23.8.2024. zabranjuje se saboraćaj i parkiranje vozila u ulicama Kaptol Ćemaluša.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!