Glumici Meg Ryan uručeno Počasno Srce Sarajeva: Vi se dokaz da je raznolikost moć, svako ko trpi nasilje može se ugledati na vas

Kultura 20. aug 202421:29 0 komentara
F.Z./N1

Holivudska zvijezda Meg Ryan, u znak priznanja za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, dobila je priznanje Počasno Srce Sarajeva na 30. SFF-u. Priznanje joj je uručeno u Ljetnom kinu Coca-Cola.

“Hvala vam na vašim srcima. Hvala na vašem primjeru. To je Sarajevo. Ima više mu*a od ostalih. Sada, bilo ko, bilo gdje ko trpi bilo kakvu vrstu nasilja ili opresiju i osjeća se usamljeno, može se ugledati na ovo mjesto i vas kao primjer. Vi se dokaz da je raznolikost moć i da je umjetnost bilo šta zbog čega se osjećate manje usamljeno i da nas umjetnost povezuje bez ikakvih prepreka. Nema razdvajanja. Umjetnost, a ne rat”,  poručila je Meg Ryan, prenosi Avaz.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Inače, ona se danas predstavila se u programu Masterclass kojim je moderirao bh. reditelj Danis Tanović.

“Drago mi je da sam ovdje, počastvovana sam što prisustvujem, zaista mi je čast biti ovdje s vama”, rekla je glumica na početku programa.

Potom je ispričala kako je ustvari počela da se bavi glumom i kako je postala glumica.

“Bila sam ustvari studentica novinarstva i naravno trebalo je platiti troškove tokom univerziteta i eto onda sam nekako počela svoj glumački život. Ja sam ustvari glumica bez formalnog glumačkog obrazovanja i učila sam polako i usput”, kazala je Ryan, napominjući da se gluma uvijek i stalno uči. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!