Na mladima svijet ostaje: U okviru projekta “Talent” učenici prave film o Sarajevu

Kultura 02. jul 202413:26 0 komentara
N1

Udruženje filmskih radnika pokrenulo je projekat "Talenat" u kojem su uključene sve osnovne škole iz Kantona Sarajevo, u kojem učenici imaju priliku napraviti svoj film o svom gradu.

Filmski i medijski radnici pokrenuli su projekat koji obuhvata 76 osnovnih škola iz Kantona Sarajevo. Učenici imaju priliku da kroz svoju maštu u saradnji sa profesionalcima naprave svoj kratkometražni film.

Osim kreativnosti, učenici će, kroz edukacije stručnih medijskih, dramskih i filmskih radnika, realizovati svoj film.

“Ovakvim projektima djeca će biti sklonjena sa mjesta koja im nisu potrebna, a na ovakav način će dosta uticati na njihov razvoj, razmišljanje i na njihov budući život”, objasnila je Amela Kazazić, direktorica Osnovne škole “Umihana Čuvidina”

Cilj je da učenici kroz svoje priče, maštu i talenat, prikažu viđenje grada Sarajeva.

“Kroz njegove historijske, kulturloške i jako bitne elemente i teme, te da na kraju imamo važne medijske radnike, dramske radnike, one koji će predstavljati BiH, naš grad, a svoje početke su stekli baš kroz projekat ‘Talenat'”, kazala je Merima Kalkan – PR projekta.

Projekat uključuje filmske stručnjake koji će učestovati u biranju najboljih 9 od 76 filmova. Po jedan film iz svake opštine.

A potom će, devet najboljih, imati priliku realizovati po još jedan film.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!