Nakon Beograda popularna izložba stigla i u Sarajevo: Sav prihod ide za Dom za nezbrinutu djecu (VIDEO)

Kultura 01. jul 202420:13 0 komentara
N1

Nakon izložbe u Beogradu, Lego Kiosk K67, došao je u Sarajevo. Na izložbi KIOSK SISTEM K67 SARAJEVO – OD KOCKICE DO OLOVKE, predstavljeni su radovi 15 umjetnika i umjetnica. Izložba je humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodatih radova ići će za kupovinu LEGO kockica za djecu iz Doma za nezbrinutu djecu. Izložba će biti otvorena do 6.jula.

Najčešće crveni, ali i bijeli, plavi, žuti… svi su u svom okruženju imali “svoj” kiosk. Sada je taj jedan kiosk inspirisao umjetnike da se vrate u prošlost i prisjete se “svog” kioska. Jugoslovenskog Kioska K 67.

“Šta je kiosk nekada bio i šta je sada? Mislim da je i nekada i sada bio dio te neke lijepe svakodnevnice, zato ga se svi ljudi iz bivše Jugoslavije sjećaju kao neku lijepu uspomenu. Taj emotivni dio, jer kiosk, njih nije bilo puno, bilo ih je oko 9 hiljada, ali svako od nas je imao svoj lokalni kiosk i zato smo emotivno vezani za njih”, pojasnio je arhitekta Nikola Opačić.

Povodom izložbe u Sarajevu raspisan je konkurs o temi KioskK67, na kojem je svoje radove predstavilo 15 umjetnika i umjetnica. Izloženi su kolaži, crteži, fotografije, grafike, skulpture i brojne druge umjetničke forme.

Opširnije u prilogu Adrijane Gavrić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!